Badrumsrenovering Stockholm - QI construction AB

QICON har lång erfarenhet av badrumsrenovering i Stockholm. Vi är specialister på att renovera badrum. Ta kontakt för offert och kostnadsfritt besök!

 

Badrumsrenovering

Introduktion till Qicon AB och badrumsrenovering

Välkommen till Qicon AB, ditt förstahandsval för badrumsrenovering i Stockholm och dess förorter. Med över 20 års erfarenhet och en affärsidé som fokuserar på helhet, styrning och kontroll, är vi mer än bara hantverkare; vi är din totalentreprenör för att förvandla ditt badrum till en plats av lyx och funktionalitet.

Varför Qicon AB?

Vår affärsidé och mission statement säger allt: Vi tar ett totalansvar för ditt projekt, från design till färdigställande, och samordnar alla delar för att skapa en sömlös och kvalitativ upplevelse. Vi strävar efter att förändra branschen genom att erbjuda transparens och kvalitet, vilket bygger förtroende och skapar nöjda kunder.

Vår expertis

Vårt team av erfarna hantverkare, administrativa kundansvariga och operativa arbetsledare ser till att allt går enligt plan. Vi har egen personal för de viktigaste yrkeskategorierna, vilket garanterar en hög standard på alla utförda arbeten.

Auktoritet och styrning

Vi är inte bara utförare; vi är också projektledare. Våra arbetsledare och kundansvariga ser till att rätt hantverkare och material finns på plats när det behövs, och att allt utförs enligt högsta standard.

Tillförlitlighet och kontroll

Kontroll är en av våra kärnvärden. Det innebär inte bara att vi kontrollerar arbetets kvalitet, utan att vi har full kontroll över alla processer, från företagets ekonomi till arbetsvillkor. Detta skapar en trygghet för dig som kund och säkerställer att vi lever upp till våra löften.

Vår vision

Vi strävar efter att vara ett företag som levererar byggtjänster av högsta kvalitet, för att tillgodose dina behov och överträffa dina förväntningar. Detta leder inte bara till nöjda kunder, utan också till motiverade medarbetare som är stolta över sitt arbete.

Varför välja Qicon AB för din badrumsrenovering?

Att renovera ett badrum är ett stort projekt som kräver både tid och investering. Så varför ska du välja just Qicon AB för denna viktiga uppgift? Här är några anledningar:

Totalansvar och samordning

Hos oss får du en totalentreprenör som tar hand om allt, från start till mål. Vår affärsidé fokuserar på helhet, vilket innebär att vi samordnar alla delar av projektet så att de passar perfekt ihop. Du behöver inte oroa dig för att anlita olika yrkesmän för olika uppgifter; vi har allt under ett och samma tak.

Expertis och kvalitet

Vårt team består av certifierade hantverkare, arbetsledare och kundansvariga som har den expertis som krävs för att leverera ett badrum av högsta kvalitet. Vi använder endast de bästa materialen och de mest pålitliga teknikerna för att säkerställa att ditt nya badrum står sig över tid.

Transparens och förtroende

I en bransch där misstro ofta råder, strävar vi efter att vara en transparent och pålitlig partner. Vårt mission statement är tydligt: Vi vill förändra branschen och skapa förtroende. Alla våra priser är fasta och tydliga, och vi håller dig uppdaterad genom hela processen.

Hållbarhet och miljömedvetenhet

Vi tror på en hållbar framtid och använder därför miljövänliga material och metoder i alla våra projekt. Vi är också engagerade i att minimera avfall och att återanvända material där det är möjligt.

Nöjda kunder och motiverade medarbetare

Vår vision är att skapa nöjda kunder och motiverade medarbetare. Vi tror att nöjda kunder skapas genom kvalitativt arbete och god kommunikation, och vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar.

Våra erbjudanden och tjänster

När det kommer till badrumsrenovering, erbjuder Qicon AB en rad tjänster som är skräddarsydda för att möta dina unika behov och önskemål. Här är en översikt:

Totalentreprenad

Som din totalentreprenör tar vi hand om hela projektet från början till slut. Det inkluderar allt från design och planering till utförande och slutbesiktning. Du kan lita på att vi levererar en helhetslösning av högsta kvalitet.

Materialval

Vi erbjuder ett brett utbud av material för att passa olika stilar och budgetar. Oavsett om du föredrar klassiskt kakel eller moderna alternativ som komposit, har vi något för dig.

Design och inredning

Vårt team av erfarna inredningsdesigners hjälper dig att skapa det badrum du alltid drömt om. Vi tar hänsyn till allt från färgscheman till armaturer och belysning för att skapa en harmonisk och funktionell miljö.

Rörmokare och elektriker

Vi har certifierade rörmokare och elektriker i vårt team för att säkerställa att all installation görs enligt gällande regler och standarder. Detta är en del av vårt åtagande att erbjuda en trygg och pålitlig tjänst.

Prisinformation

Transparens är viktigt för oss. Därför erbjuder vi fasta och tydliga priser för alla våra tjänster. Inga dolda avgifter eller oväntade kostnader.

Garanti och eftervård

Alla våra tjänster kommer med en omfattande garanti. Vi erbjuder också eftervård i form av service och underhåll, för att ditt badrum ska förbli i toppskick år efter år.

Vad skiljer oss från konkurrenterna?

I en bransch som är full av alternativ, är det viktigt att veta vad som gör ett företag unikt. Här är några punkter som särskiljer Qicon AB från konkurrenterna:

Helhetssyn och totalansvar

Många företag erbjuder delar av en renovering, men hos Qicon AB får du en totalentreprenör som tar hand om allt från planering till färdigställande. Vår affärsidé fokuserar på helhet, vilket innebär att vi ser till att alla delar av ditt projekt samordnas och utförs till perfektion.

Expertis inom flera områden

Vi har egen personal för de viktigaste yrkeskategorierna, inklusive certifierade rörmokare, elektriker och inredningsdesigners. Detta ger oss möjligheten att säkerställa kvaliteten på varje steg i processen.

Transparens och ärlighet

I en bransch där misstro tyvärr är vanligt, strävar vi efter att vara en transparent och pålitlig partner. Vi erbjuder fasta priser och full insyn i projektets alla faser, vilket bygger förtroende och eliminerar osäkerhet.

Fokus på hållbarhet

Vi går längre än de flesta när det gäller hållbarhet och miljömedvetenhet. Vi väljer material och metoder som är både hållbara och miljövänliga, och vi är engagerade i att minimera avfall och återanvända material där det är möjligt.

Nöjda kunder som ambassadörer

Vår bästa reklam är våra nöjda kunder. Vi har en lång rad av lyckade projekt och positiva kundrecensioner som bevisar vår kompetens och tillförlitlighet.

Kontroll över varje detalj

Kontroll är en av våra kärnvärden. Vi har full kontroll över alla processer, från företagets ekonomi till arbetsvillkor, vilket säkerställer att vi kan leverera en tjänst som överträffar dina förväntningar.

Materialval och design

När det kommer till att skapa ditt drömbadrum är valet av material och design avgörande. Hos Qicon AB erbjuder vi en rad alternativ för att säkerställa att ditt nya badrum inte bara är funktionellt, utan också estetiskt tilltalande.

Kakel, klinker och andra materialval

Vi har ett brett utbud av material för att passa alla stilar och budgetar. Från klassiskt kakel och klinker till moderna och hållbara alternativ som komposit och natursten. Vi hjälper dig att välja material som är både vackra och praktiska.

Design och inredningstips

Vårt team av inredningsdesigners är här för att hjälpa dig att förverkliga din vision. Vi tar hänsyn till allt från färgscheman och texturer till belysning och armaturer. Oavsett om du föredrar en minimalistisk stil eller något mer lyxigt, har vi expertisen att göra ditt badrum unikt.

Hållbarhet och miljö

I linje med vår tro på hållbarhet och miljömedvetenhet, erbjuder vi också ekologiska materialval. Dessa inkluderar återvunna och återanvända material som inte kompromissar med kvalitet eller estetik.

Kvalitet och långvarighet

Alla material vi använder är noga utvalda för sin hållbarhet och kvalitet. Vi vill att ditt badrum ska vara en investering som håller i många år, och därför kompromissar vi aldrig med kvaliteten.

Processen för badrumsrenovering hos Qicon AB

Att renovera ett badrum är en komplex process som kräver noggrann planering, koordinering och utförande. Hos Qicon AB har vi en väldefinierad process för att säkerställa att allt går smidigt från start till slut.

Steg-för-steg guide

 • Konsultation och Planering: Vi börjar med en initial konsultation där vi diskuterar dina behov, önskemål och budget. Därefter tar vi fram en detaljerad plan och tidslinje för projektet.
 • Materialval och Design: Efter godkännande av planen går vi vidare med att välja material och design. Vårt team av inredningsdesigners hjälper dig att skapa en harmonisk och funktionell miljö.
 • Arbetsförberedelser: Innan det praktiska arbetet börjar, ser vi till att allt är på plats, inklusive nödvändiga tillstånd och material.
 • Utförande: Våra certifierade hantverkare, rörmokare och elektriker utför renoveringen enligt planen. Du hålls uppdaterad genom hela processen.
 • Kvalitetskontroll: Efter att arbetet är utfört genomgår vi en noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa att allt är enligt standard och förväntningar.
 • Slutbesiktning och Överlämning: Slutligen genomförs en besiktning och vi överlämnar ditt nya, vackra badrum till dig.

Rörmokare och elektriker

Vi har egen personal för de mest kritiska delarna av renoveringen, inklusive certifierade rörmokare och elektriker. Detta garanterar att allt arbete utförs enligt högsta standard och gällande regler.

Våra certifierade partners

För vissa specialiserade uppgifter samarbetar vi med certifierade partners som delar våra värderingar om kvalitet och hållbarhet. Detta inkluderar allt från glasmästeri till specialanpassade inredningslösningar.

Prisinformation och exempel

Att renovera ett badrum är en investering, och vi på Qicon AB förstår vikten av att ha klart och tydligt prisinformation. Här är vad du kan förvänta dig:

Transparenta och fasta priser

Ingen gillar obehagliga överraskningar när det kommer till kostnader. Därför arbetar vi med fasta och transparenta priser. Efter den initiala konsultationen och planeringen får du en detaljerad offert som inkluderar alla kostnader, från material till arbetskraft.

Exempel på tidigare projekt

För att ge dig en bättre uppfattning om vad en renovering kan kosta, har vi flera exempel på tidigare genomförda projekt. 

Inga dolda avgifter

Vi tror på fullständig transparens, vilket innebär att det inte finns några dolda avgifter eller oväntade kostnader. Allt specificeras i den initiala offerten.

Kostnadseffektiva lösningar

Vi strävar alltid efter att erbjuda den bästa möjliga lösningen inom din budget. Detta inkluderar att rekommendera material och designval som ger dig mest värde för pengarna.

Kundrecensioner

Att välja rätt företag för din badrumsrenovering är ett stort beslut, och vi förstår att du vill känna dig trygg i ditt val. Därför lägger vi stor vikt vid att dela med oss av vad våra tidigare kunder har att säga.

Vad säger våra tidigare kunder?

Vi är stolta över att ha en lång rad nöjda kunder som gärna delar med sig av sina erfarenheter. På vår hemsida och i våra marknadsföringsmaterial kan du läsa recensioner och se betyg som bevisar vår kompetens och tillförlitlighet.

Transparens och ärlighet

Alla våra kundrecensioner är 100% äkta. Vi tror på fullständig transparens och ärlighet, och därför redigerar eller filtrerar vi inte det som våra kunder har att säga.

Bygg förtroende

Vi ser våra nöjda kunder som våra bästa ambassadörer. Deras positiva erfarenheter bygger förtroende och visar att vi är ett företag som lever upp till våra löften och värderingar.

Vanliga frågor och svar

Att ta beslutet att renovera sitt badrum kommer ofta med en rad frågor och funderingar. Hos Qicon AB vill vi göra det så enkelt som möjligt för dig att få svar på allt du undrar över.

Allt du behöver veta innan du bestämmer dig

Vi har sammanställt en lista över de vanligaste frågorna vi får, komplett med utförliga svar. Här kan du läsa om allt från hur lång tid en renovering tar, till vilka material som är mest hållbara och hur du bäst underhåller ditt nya badrum.

Expertkunskap

Våra svar baseras på vår långa erfarenhet och expertkunskap inom badrumsrenovering. Vi strävar efter att ge dig den information du behöver för att känna dig trygg i ditt beslut.

Uppdaterad Information

Vi håller ständigt vår FAQ-sektion uppdaterad med de senaste rönen och trenderna inom badrumsdesign och -renovering. Detta inkluderar allt från nya material på marknaden till ändrade bygglovskrav.

Personlig konsultation

Om du har frågor som inte besvaras i vår FAQ, är du alltid välkommen att kontakta oss för en personlig konsultation. Vi är här för att hjälpa dig genom varje steg av din renoveringsresa.

Hur lång tid tar en typisk badrumsrenovering?

En standardrenovering tar vanligtvis mellan 2 till 4 veckor, beroende på projektets omfattning och komplexitet.

Vilka material rekommenderar ni för ett hållbart badrum?

Vi rekommenderar material som natursten, återvunnet glas och komposit för en hållbar och långvarig lösning.

Är det möjligt att genomföra en renovering om jag bor i lägenheten under tiden?

Ja, det är möjligt. Vi tar alla nödvändiga åtgärder för att minimera störningar och se till att du kan fortsätta med din vardag så mycket som möjligt.

Vilka certifieringar har era hantverkare?

Alla våra hantverkare är certifierade inom sina respektive yrkesområden, och vi följer alla gällande branschstandarder och regler.

Hur hanterar ni oväntade problem som kan uppstå under renoveringen?

Vi har en noggrann planeringsprocess och kvalitetskontroll, men om oväntade problem skulle uppstå, informerar vi dig omedelbart och diskuterar möjliga lösningar.

Finns det någon garanti på det utförda arbetet?

Ja, alla våra tjänster kommer med en omfattande garanti. Vi erbjuder också eftervård i form av service och underhåll.

Hur fungerar betalningen?

Vi erbjuder flera betalningsalternativ, inklusive delbetalning. Alla kostnader specificeras i en detaljerad offert innan arbetet påbörjas.

10 Experttips inför din badrumsrenovering

Att renovera ett badrum är en stor investering, både tidsmässigt och ekonomiskt. För att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt projekt har våra erfarna hantverkare sammanställt en lista med 10 experttips.

1. Planera i förväg

En noggrann planering är nyckeln till en lyckad renovering. Se till att du har en tydlig vision och en realistisk budget innan du börjar.

2. Välj rätt material

Materialval är avgörande för både utseende och funktion. Välj material som är hållbara och lätta att underhålla.

3. Tänk på belysningen

God belysning är viktig, särskilt runt speglar och arbetsytor. Överväg olika typer av ljuskällor för att skapa en trivsam atmosfär.

4. Maxa förvaringen

För att hålla ditt badrum organiserat, planera för tillräckligt med förvaring som skåp, hyllor och krokar.

5. Ventilation är nyckeln

En bra ventilation är viktig för att förhindra mögel och dålig lukt. Se till att detta är en del av din renoveringsplan.

6. Välj rätt färger

Färgval kan göra stor skillnad i hur ditt badrum upplevs. Neutrala färger ger en lugnande effekt, medan starka färger kan ge energi.

7. Investera i kvalitetsarmaturer

Kvalitetsarmaturer är inte bara snygga, de håller också längre och fungerar bättre, vilket sparar pengar i det långa loppet.

8. Tänk på Tillgänglighet

Om du planerar att bo kvar i ditt hem under en längre tid, överväg funktioner som gör badrummet mer tillgängligt, som greppstänger och en dusch med låg tröskel.

9. Var uppmärksam på detaljer

Det är de små detaljerna som gör ditt badrum unikt. Investera i kvalitativa handdukar, mattor och andra accessoarer för att fullända looken.

10. Anlita profesionella hantverkare

För det bästa resultatet, anlita professionella hantverkare som har erfarenhet och expertis inom badrumsrenovering.

Kontakta oss för en offert eller konsultation

Om du är redo att ta steget och förverkliga ditt drömbadrum, eller om du bara har fler frågor och funderingar, är vi här för att hjälpa dig.

Hur du enkelt kommer i kontakt med oss

 • Telefon: Du kan nå oss på vår kundtjänstlinje mellan kl. 08:00 och 17:00 på vardagar.
 • E-post: Skicka dina frågor eller förfrågningar till vår e-postadress, och vi återkommer inom 24 timmar.
 • Webbformulär: Fyll i vårt online-formulär på vår hemsida för en snabb och enkel offertförfrågan.
 • Personligt Möte: Boka en tid för en personlig konsultation i vårt showroom eller på plats i ditt hem.

Snabb och effektiv service

Vi strävar efter att alltid ge snabb och effektiv service. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen genom hela processen, från första kontakten till färdigt projekt.

Vatten- och fuktspärr

Ett badrum är en fuktig miljö, och det är därför av yttersta vikt att ha en korrekt installerad vatten- och fuktspärr. Detta är inte bara en fråga om kvalitet, utan också en säkerhetsfråga.

Vikten av korrekt installation

En felaktigt installerad vatten- eller fuktspärr kan leda till allvarliga problem, som mögel, vattenskador och i värsta fall strukturella skador på byggnaden. Därför lägger vi på Qicon AB stor vikt vid att detta görs korrekt.

Certifierade hantverkare

Alla våra hantverkare som arbetar med vatten- och fuktspärr är certifierade och har genomgått specialutbildning. Detta garanterar att arbetet utförs enligt gällande branschstandarder och byggregler.

Kvalitetskontroll

Efter att arbetet är utfört genomför vi en noggrann kvalitetskontroll. Detta inkluderar både visuell inspektion och tester för att säkerställa att allt är tätt och håller högsta möjliga standard.

Garanti

Vi erbjuder en omfattande garanti på alla våra vatten- och fuktspärrar. Om något skulle gå fel, åtgärdar vi det snabbt och utan extra kostnad för dig.

Tillstånd och regler

När det kommer till badrumsrenoveringar är det viktigt att ha koll på de tillstånd och regler som gäller. Detta är inte bara en fråga om att följa lagen, utan också om att säkerställa att ditt nya badrum är säkert och hållbart.

Vad du behöver veta om bygglov och regler

I de flesta fall krävs det bygglov för att genomföra en badrumsrenovering. Detta gäller särskilt om du planerar att göra större förändringar som att flytta på väggar eller installera nya vatten- och avloppspunkter.

Hur vi kan hjälpa

På Qicon AB har vi lång erfarenhet av att hantera bygglov och andra tillstånd. Vi kan hjälpa dig genom hela processen, från att fylla i ansökningsformulär till att sköta kontakten med myndigheterna.

Säkerhet och kvalitet

Alla våra renoveringar utförs i enlighet med gällande byggregler och standarder. Detta inkluderar allt från materialval till arbetsmetoder och säkerhetsrutiner.

Dokumentation

Vi dokumenterar alltid vårt arbete noggrant, vilket inte bara är bra för din egen del, utan också en förutsättning för att uppfylla myndigheternas krav på dokumentation.

Garanti och eftervård

När du väljer att renovera ditt badrum med Qicon AB, får du inte bara ett vackert och funktionellt badrum. Du får också tryggheten av att veta att vi står bakom vårt arbete.

Hur vi säkerställer kvaliteten på ditt nya badrum

 • Kvalitetskontroll: Efter att renoveringen är färdig genomför vi en noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa att allt är i toppskick.
 • Garanti: Alla våra badrumsrenoveringar kommer med en omfattande garanti som täcker både material och arbete.
 • Eftervårdsprogram: Vi erbjuder ett eftervårdsprogram där vi kommer ut och gör en årlig kontroll av ditt badrum. Detta inkluderar bland annat att se över fogar, kontrollera vattenlås och inspektera eventuella elektriska installationer.

Om något skulle gå fel

Om du mot förmodan skulle upptäcka ett fel eller en brist efter att arbetet är slutfört, är det bara att kontakta oss. Vi kommer att åtgärda problemet snarast möjligt, utan extra kostnad för dig.

Långsiktig relation

Vår målsättning är att bygga långsiktiga relationer med våra kunder. Därför är vi alltid tillgängliga för frågor och funderingar, även efter att projektet är slutfört.

Vanliga frågor med svar

Vad innebär en badrumsrenovering?

En badrumsrenovering innebär att man gör förändringar i badrummet för att förbättra dess funktion, estetik eller båda. Det kan innefatta allt från att byta ut kakel och klinker till att installera nya sanitetsprodukter.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Tiden för en badrumsrenovering kan variera beroende på projektets omfattning. En enkel renovering kan ta några dagar, medan en större ombyggnad kan ta flera veckor.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering?

Kostnaden för en badrumsrenovering beror på flera faktorer, såsom badrummets storlek, materialval och arbetskostnader. 

Behöver jag ett bygglov för att renovera mitt badrum?

I de flesta kommuner behöver du inte bygglov för en inre renovering av badrummet, men det kan krävas vid större förändringar eller om du bor i ett skyddat hus. Kontrollera alltid med din kommun innan du påbörjar renoveringen.

Vilka material är bäst för badrummet?

Kakel, klinker och natursten är populära materialval för badrum på grund av deras vattentäta egenskaper. Välj material som är hållbara och lätta att rengöra.

Kan jag göra en badrumsrenovering själv?

Medan vissa delar av en badrumsrenovering kan göras själv, rekommenderas det att anlita en professionell för komplexa uppgifter som rörinstallationer och elektriska arbeten.

Hur väljer jag rätt hantverkare för min badrumsrenovering?

Det är viktigt att välja en hantverkare med goda referenser och erfarenhet av badrumsrenoveringar. Begär offerter, kontrollera referenser och diskutera dina förväntningar innan du fattar ett beslut.

Hur kan jag spara pengar på min badrumsrenovering?

Planera noggrant, jämför priser på material och arbetskostnader, och överväg att återanvända vissa befintliga element i badrummet för att minska kostnaderna.