Renovera Kök

Anlitar du QICON när du skall renovera kök så utökar du dina möjligheter.
Vi kan flytta väggar, avlopp, vatten och eluttag så att de passar just den design du valt.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

KöksrenoveringKöket är ett av de viktigaste rummen i ett hem. I många familjer är det inte bara ett rum där man lagar mat utan även stället där hela familjen samlas och umgås vid middagsbordet, där man hjälps åt med läxorna och där man samlar informationen om vad som händer i veckan i form av scheman och lappar från lärare och arbete.
Som ung vuxen är det i köket man lär sig att ta hand om sig själv och får viktiga erfarenheter så som att man inte bör koka ett ägg i mikron och att alla förr eller senare samlas i köket när man har fest. Hur använder du ditt kök?

Oavsett om du passar in i någon av beskrivningarna ovan eller har en annan relation till ditt kök så kan vi hjälpa dig att bygga köket som möter dina behov. När du anlitar QICON när du skall renovera kök så utökar du dina möjligheter då vi kan flytta avlopp, vatten och eluttag så att de passar den design du valt.

När du planerar ditt kök så finns det olika sätt att gå till väga. Antingen så anlitar du en köksdesigner som ritar köket åt dig eller så gör du ritningen själv. Hos många återförsäljare av köksinteriörer finns idag möjligheten att rita sitt eget kök i deras program. På så sätt får du en gratis köksritning utan att du förbinder dig till att använda just deras varor. Vi monterar alla typer av kök så du är inte bunden till en viss design när du anlitar QICON.

Förutom en ritning och en köksidé är det viktigt att elcentralen kan hantera de nya maskinerna som du vill bygga in i ditt kök. Se till att det finns 16A och 3-fas i din bostad och att elcentralen har tillräcklig plats för nya säkringar.

Ingenting är omöjligt vid en köksrenovering, låt oss förverkliga din dröm!

 

kökRenovera Kök

Köket har blivit ett av de mest centrala rummen i ett hem. I många familjer är det inte bara ett rum där man lagar mat utan även stället där hela familjen samlas och umgås vid middagsbordet, där man hjälps åt med läxorna och där man samlar informationen om vad som händer i veckan i form av scheman och lappar från lärare och arbete. Idag är köken ljusa, rymliga och öppna, och är ett ställe där vännerna alltid samlas vid fest. Så det är klart att en köksrenovering ligger högt på önskelistan.

Det finns två sätt att renovera kök på. Det ena är att byta skåp och luckor och sätta in nya vitvaror och nytt stänkskydd. Detta är något som är ganska enkelt att göra och som du till och med kanske kan göra själv. Den andra typen av köksrenovering är mer komplex och kräver betydligt mer och bredare kunskap och erfarenhet. I många fall önskar du som beställare kanske göra om planlösningen helt och varför inte göra köket så där öppet som du alltid velat ha det, genom att tex ta ner en vägg.

Alla väggar kan tas ner. Det är bara fråga om hur bärande de är. En icke bärande vägg kan rivas utan problem. En stöttande eller en bärande vägg kräver dels en bygganmälan till kommunen, dels en beräkning, vilken last som ligger på väggen, och hur den kan ersättas med en balk och pelare. Vi hjälper dig i bedömningen om det behövs en konsultation av en konstruktör eller inte och vi kan ta fram en K-ritning för en avväxling. En K-ritning kostar ca 7-10 tusen kronor. Vi har stor erfarenhet av att växla av bärande väggar och att också göra rivning och håltagning.

Med ett större rum att planera köket i har du nästan helt fria händer att designa köket till ditt drömkök. Att flytta på el är ingen utmaning för oss och så länge du bor i ett hus med 3-fas in till din gruppcentral så är det heller inga problem att få alla de maskiner du vill sätta in i köket att fungera samtidigt. Ofta passar vi på att byta ut el-centralen när vi ändå håller på med elen. Då får du ny säker el i hela ditt hem.

När man skall renovera kök är det mycket att tänka på. Att flytta vatten och avlopp kräver ofta en lite större utredning och kan ibland dra med sig lite kostnader. Branschreglerna SäkerVatten tillåter inte längre att vattenrör skarvas i kök, så länge du inte lägger ett tätskikt på golvet. Vi ställs ofta inför faktum, att för att slippa en onödig avvikelse från branschreglerna så önskar du kanske att vi drar om rören hela vägen från sin kopplingspunkt i källaren eller i ett rör-schakt för stammarna. För oss ingen utmaning, men det kan kosta lite mer. Å andra sidan får du ett kök som ditt försäkringsbolag också vill försäkra.

Ventilationen i köket är viktigt. Det skall finnas en frånluft i köket, antingen genom självdrag tex genom skorstenen, eller genom en mekanisk frånluft. Den kan vara kombinerad med köksfläkten i vissa fall, men ofta förbjuder tex en bostadsrättsförening dig från att koppla köksfläkten på frånluften. I det fallet behöver du en kolfilterfläkt. Bäst resultat för fläkten får du om du har en helt egen sk imkanal för din köksfläkt, som går ut antingen på taket eller på fasaden.

Ta hjälp av en köksleverantör eller rita upp ditt kök hos IKEA för att få ditt kök att se ut som du önskar. Innan vi kommer på ett platsbesök är det bra om du har skissat upp köket, så vi kan ge en offert också på monteringen av själva snickerierna.

Glöm inte stänkskyddet! De flesta väljer någon form av keramik, men det finns även målad yta, glasskiva eller rostfria stänkskydd att välja bland. Kolla med oss så får du tips på detta.

Om du funderar på att göra den mer omfattande typen av köksrenovering beskriven ovan, då skall du kontakta oss. För dig innebär en köksrenovering med oss att vi tar hand om allt, och levererar kvalité i alla led. Självklart får du alla viktiga protokoll och intyg när vi är klara. Det spelar ingen roll för oss vilket kök du köper, i slutändan är de alla fyrkantiga lådor som skall upp på en vägg.